Shipit

Wat doet Shipit?

Binnenvaart

De binnenvaart zit in ons DNA.  Wij zijn experts op het gebied van binnenvaart en gespecialiseerd in het vervoeren van droge bulk voor de bouw, industrie en recycling. Grondstoffen, afgewerkte goederen, bouwmaterialen, uitgegraven grond, afvalstoffen, gevaarlijke goederen: al deze goederen zijn uitermate geschikt voor vervoer via de binnenvaart, en wij transporteren ze.  Om ervoor te zorgen dat onze transportoplossingen betrouwbaar blijven, beschikken we over een veelzijdige vloot van binnenvaartschepen.

Enkele miljoenen tonnen per jaar van de weg naar het water, dat noemen wij “modal shift”.

Multimodaal vervoer

Shipit ontwikkelt en levert multimodale vervoersoplossingen, van A tot Z.  Naast binnenvaart, verzorgen wij ook voor- en natransport via de weg, spoor en kustvaart.  Wij regelen overslag en opslag.

Daarbij gaan we geen uitdaging uit de weg en zijn we bereid tot investeren waar nodig.  Onze innovatieve toepassingen maken dikwijls het verschil en hierdoor vinden we voor onze klanten vaak de weg naar het water.

Steeds op maat, door heel Europa.

Opslag & overslag

Shipit beschikt over strategisch gelegen binnenvaartterminals in België.  Onze terminals bevinden zich in Wielsbeke en Brussel en bieden ruimte voor de opslag van bulk, pallets en stukgoederen.  Onze klanten leggen er vooruitgeschoven voorraden die bij voorkeur over water worden aangevoerd en op deze manier dicht bij eindbestemming worden gebracht.

Milieuvriendelijk, snel, flexibel én betaalbaar.

Slimme bouwlogistiek

In het hart van Brussel beschikt Shipit over 2 watergebonden bouwhubs.  Het centrum van Brussel kent immense bouwwerken op kleine oppervlaktes.  Door alle aanvoer van bouwmaterialen op voorhand te consolideren op onze bouwhubs en van daaruit bouwwerven accuraat te bevoorraden, realiseren we een ongekende efficiëntiewinst!

Kortom ‘slimme bouwlogistiek’.

HQ Antwerpen

Beatrijslaan 29
2050 Antwerpen

​​​​​​​bulk@shipit.be
+32 (0)3 570 29 80​​​​​​​

 

Terminals Brussel

Havenlaan 67
1000 Brussel

​​​​​​​planning.bru@shipit.be
+32 (0)3 570 29 84​​​​​​​

 

Terminal Wielsbeke

Ooigemstraat 9A
8710 Wielsbeke

​​​​​​​planning.rtw@shipit.be
+32 (0)56 96 42 87​​​​​​​